top of page
Schermafbeelding 2020-09-29 om 20.10.51.

Wij brengen jou verder

Onze werkwijze

De Makerij is een houtwerkplaats voor mensen die om wat voor reden dan ook buiten de maatschappij zijn komen te staan. Bij de Makerij hebben we plekken voor mensen die vallen onder de PGB, WLZ of WMO met een indicatie voor dagbesteding. Stichting de Makerij maakt onderdeel uit van Coöperatie Dichtbijzorg

Op deze manier kunnen we niet alleen veel kennis en ervaring uitwisselen maar is het tevens mogelijk om samen te werken met de plaatselijke gemeentes.

Persoonlijk ontwikkelplan

 

We maken per deelnemer een persoonlijk ontwikkelplan. Tijdens het traject houden wij de voortgang van de deelnemers bij zodat de verantwoordelijke personen op de hoogte zijn van de voortgang van de deelnemer. Ook plannen we periodieke evaluaties in met de verantwoordelijke personen van de deelnemer en de deelnemer zelf.

Schermafbeelding 2020-09-29 om 21.35.07.

Werknemers vaardigheden

 

In onze werkplaats maken wij op maat gemaakte houtproducten, die bij ons te bestellen zijn. We maken allerlei producten en je hoeft geen timmerman te zijn om bij de Makerij aan de slag te kunnen. Maar misschien word je het wel?  We kijken samen met jou naar je mogelijkheden en wensen. Het werk varieert van houtbewerking (schuren, zagen, lijmen, boren, frezen) tot productiewerk. Het gaat hier voornamelijk om maatwerk omdat ieder individu andere subdoelen, kansen en mogelijkheden heeft.

 

Het begint met de werknemersvaardigheden. Denk hierbij aan het aanleren van de verschillende werknemersvaardigheden zoals;- Op tijd komen

- Afspraken maken met collega’s

- Afspraken maken met werkgever

- Je houden aan de gemaakte afspraken

- Samen en zelfstandig werken

- Leren je eigen grenzen aangeven

- Leren de grenzen van andere aan te voelen en te respecteren

- Ervaring opdoen met en verbeteren van de Nederlandse taal

Onze doelstelling

Bij ons krijgen deelnemers door middel van arbeidsgerichte dagbesteding een plekje terug en dragen zo hun steentje bij aan de maatschappij. Het draait bij ons om persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers, vergroten van de eigenwaarde en gezelligheid. Er kan door de deelnemers gezamenlijk gewerkt worden maar ook bestaat er de mogelijkheid om in zeer kleine groepjes of tweetallen aan de slag te gaan.

 

We geven oriëntatie mee van de huidige arbeidsmarkt. Zowel regionaal als lokaal. Waar liggen kansen, welke beroepen zijn er. 

 

Bij ons op de werkplaats kun je werkervaring opdoen, leer je in een groep te werken. Je ontdekt wat je goede eigenschappen zijn en leert ze volop te benutten. Iedere deelnemer werkt aan individuele doelen, te denken valt aan het opbouwen van ritme en structuur, het ontdekken en uitbreiden van eigen vaardigheden, leren samen werken en het vergroten van zelfvertrouwen.

Sociale werkplaats de Makerij is er voor iedereen. Want zoals wij altijd zeggen:'Iedereen heeft recht op zijn eigen beperking'

Interesse in een kennismaking?

Zie jij jezelf hier al tussen staan? Wil je ook graag met je handen werken en mooie producten maken van hout?

Dan willen we je graag uitnodigen voor een vrijblijvende kennismaking en rondleiding. Dan we kunnen laten zien wat we doen en kun je proeven hoe de sfeer is.

 

Als je naar aanleiding van deze kennismaking nog steeds enthousiast bent is het mogelijk om een dag mee te draaien, zodat je ook meemaakt hoe leuk het is om bij de Makerij aan de slag te gaan.

 

Als ook dit positief bevalt gaan we de administratie in orde maken en kunnen je meestal binnen een week starten.

 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met

Sanne Clermonts van de Makerij op 0611950744

bottom of page